WORD VRIJWILLIGER

Stichting Just Sophie vertrekt twee á drie keer per jaar met een groep vrijwilligers een ruime week naar Bosnië om daar onze projecten te realiseren en nieuwe projecten vorm te geven.

De groep vrijwilligers bestaat uit ongeveer vijftien vrijwilligers uit Nederland, van alle leeftijden en achtergronden. In Bosnië werken we samen met onze lokale partners aan de projecten, dus dat betekent dat je tijdens de projectreis ook veel samen werkt met Bosnische vrijwilligers. De werkzaamheden bestaan uit verschillende onderdelen, zo kan je activiteiten organiseren met de kinderen van de vluchtelingenkampen of het opvangcentrum Los Rosales, maar ook daadwerkelijk met je handen werken door bijvoorbeeld meubels te bouwen of kunstwerken te maken.

Ter voorbereiding van deze projectreizen organiseren we meerdere bijeenkomsten en evenementen, zodat geïnteresseerden elkaar kunnen ontmoeten en eventuele vragen kunnen stellen. Daarnaast gaan we graag één op één in gesprek met alle vrijwilligers om te ontdekken waar jouw passie ligt, zodat we kunnen zorgen dat de werkzaamheden hierop aansluiten.

Heb jij zin om te komen helpen met voorbereiden in Nederland, te helpen in Bosnië en/of heb jij ideeën voor Stichting Just Sophie? Kijk in onze agenda voor de volgende bijeenkomst en kom langs! Kun je niet zo lang wachten? Mail ons dan op info@just-sophie.com.

FAQ

Wat kost een reis naar Bosnië?

De vrijwilligers die meegaan naar Bosnië betalen €400 voor de reis. Dit bedrag bestaat uit €200 sponsorgeld en €200 reis- en accommodatiekosten. De volgende zaken zitten bij dit bedrag inbegrepen:

  1. Vlucht
  2. Transfer
  3. Accommodatie
  4. Autohuur in Bosnië (benzine op locatie niet inbegrepen)

Wat doen we tijdens de projectreis in Bosnië?

We hebben drie soorten werkzaamheden die centraal staan tijdens de reis naar Bosnië:

  1. Kluswerkzaamheden zoals verven, het bewerken van hout, het bouwen van meubels of het stucen van muren. Met de projectreis in mei hebben we bijvoorbeeld een vijver aangelegd. Ervaring of kennis is handig, maar niet noodzakelijk!
  2. We organiseren altijd activiteiten voor de kinderen. In de vluchtelingenkampen op een andere manier dan in Mostar, maar beiden erg leuk. Je kunt hierbij helpen als activiteitbegeleider en -voorbereider. Wil je dit graag doen? Dan ziet je dag er afwisselend uit met klussen en activiteiten begeleiden.
  3. Op een gezellige manier kennismaken met Bosnië. Naast dat we hard aan het werk zijn willen we jullie ook laten kennismaken met dit prachtige land. Dit doen we met bijvoorbeeld een rondleiding door Mostar, gezamenlijk uit eten gaan of een bezoek aan de Kravica watervallen.

Wanneer is de volgende projectreis?

Onder het kopje ‘Agenda’ zijn de komende bijeenkomsten te vinden en ook de data (indien bekend) van de eerstvolgende projectreis naar Bosnië.

Tot wanneer kan ik me aanmelden voor de volgende projectreis?

We streven ernaar om, in verband met de ticketprijzen, uiterlijk drie maanden voor het vertrek naar Bosnië de groep compleet te hebben. Het liefst natuurlijk eerder!

Als je bijvoorbeeld mee wilt naar Bosnië in mei, is het handig om je uiterlijk begin februari aan te melden. Voor de reis in oktober zien we je aanmelding graag uiterlijk begin juli tegemoet.

In sommige gevallen is het nog mogelijk om later tóch nog mee te gaan, neem daarvoor even contact met ons op via info@just-sophie.com.